Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Αφηγήσεις σε Εξέλιξη: H πλατφόρμα «a glimpse of» δημοσιεύει αυτόνομες μονάδες αφήγησης το περιεχόμενο των οποίων ανανεώνεται όσο συχνά επιθυμούν οι δημιουργοί τους. Oι Aφηγήσεις σε Eξέλιξη περιλαμβάνουν υβριδικές γραφές όπου διασταυρώνονται, μεταξύ άλλων, θέατρο, μαθηματικά, και τυποποιημένες γλώσσες (Εκατόνταρχος του Tom Snarsky – στις 10 κάθε μήνα), η αυτοβιογραφία και η ποίηση («Διασχίζοντας αναμνήσεις» του Jeremy Hight), η βιογραφία και το ημερολόγιο (Ιστορίες από Δεύτερο Χέρι της Δήμητρας Βάμιαλη), οι απομιμήσεις ύφους του λυρισμού, του παραμυθιού και της New York School of Poetry («Hotel Women» του Αντώνη Κατσούρη), το σώμα και το ρίζωμα («Pιζόσωμα» του Θοδωρή Χιώτη).

objects NanaSachini-a.c.c.a.o.t.s.

H συνεργατική φεμινιστική Aφήγηση σε Eξέλιξη A Thing Like You And Me ξεκίνησε στις 2 Δεκεμβρίου 2015 (στα αγγλικά). Παρουσιάζει έργα των ποιητριών, συγγραφέων, εικαστικών και ακτιβιστριών Jessica Borusky, Louise Anne Buchler, Sarah Crewe, Charlotte Geater, j/j hastain, Δήμητρας Ιωάννου, Navine G. Khan-Dossos, Lila Matsumoto, Sophie Mayer, Shelagh Rowan-Legg, Νάνα Σαχίνη, Sandra Simonds, Erica Schreiner και Liliana Vasques. Οι περισσότερες συνεργάτιδες έστελναν έργα τους σε μηνιαία βάση (αυτοτελή ή σε σειρά), ενώ κάποιες συμμετείχαν στην Αφήγηση μία φορά.

Αν έχετε κάποια ιδέα για Αφήγηση σε Εξέλιξη επικοινωνείτε με τη Δήμητρα Ιωάννου στο dimitra at aglimpseof.net. Μας ενδιαφέρουν ιδιοσυγκρασιακά, προοδευτικά κειμενικά, οπτικά ή/και ηχητικά έργα.

Tεύχη:
Το ανοιχτό κάλεσμα για το επόμενο θεματικό τεύχος θα ανακοινωuεί τον Μάρτιο 2018.

• Μας ενδιαφέρουν ιδιοσυγκρασιακά, προοδευτικά κειμενικά, οπτικά, ηχητικά έργα.
• Το aglimpseof δεν αναδημοσιεύει έργα που έχουν ήδη αναρτηθεί σε προσωπικές ιστοσελίδες, περιοδικά ούτε «έτοιμα έργα» εκτός αν τα ιδιοποιηθείτε.
• Οι συνεργάτες συμμετέχουν με πρωτότυπα, αδημοσίευτα έργα ή έργα που είχαν περιορισμένη διανομή.

Μέχρι το Politics Issue το περιοδικό «a glimpse of» συγκέντρωνε ηχητικά, κειμενικά και οπτικά έργα για να ενεργοποιήσει απρόβλεπτες, υβριδικές αφηγήσεις. Τα περιεχόμενα κάθε τεύχους διασυνδέονταν χάρη σ’ ένα λεκτικό παιχνίδι. Στην αρχή κάθε τεύχους αναδημοσιευόταν ένα έργο το οποίο χρησίμευε για τους συνεργάτες ως πηγή έμπνευσης. Από αυτό διάλεγαν μια λέξη ή φράση (τις αποκαλούσαμε «λέξεις-συνδέσμους») για να συσχετίσουν συνειρμικά το έργο τους με τη λέξη/φράση αυτή και κατά προέκταση με όλο το κείμενο. Οι συνεργάτες μπορούσαν επίσης να διαλέξουν λέξεις-συνδέσμους» από οποιοδήποτε έργο των περιεχομένων του τεύχους.

μια ματιά στην απόδειξη, στη σάρκα, στη φωτιά, στο κενό

QUI COMINCIA3 MLStamatakisM81 CKoumianaki4ADrolapasHelix

μια ματιά στο γεωμετρικό, στο σπίτι, στις αδιαμαρτύρητες γλώσσες χωρίς γεύση.

χάρτινο aglimpseof: Κατά καιρούς το «a glimpse of» γίνεται χάρτινο και πειραματίζεται με τις δυνατότητες της συνειρμικής αφήγησης από κειμενικά και οπτικά έργα σε μια ασπρόμαυρη, συλλεκτική έκδοση. Tο πρώτο και το δεύτερο τεύχος βρίσκονται στη συλλογή της βιβλιοθήκης Flaxman του Art Institute of Chicago. Tο δεύτερο τεύχος υποστηρίχθηκε από τον πολιτιστικό οργανισμό NEON.

video αφήγηση: Η αλληλεπίδραση γραφής και οπτικών τεχνών συνεχίζεται καθώς το χάρτινο «a glimpse of» γίνεται αφετηρία για μια video αφήγηση εμπνευσμένη από τα κείμενα του τεύχους. Tα video δεν αποτελούν ερμηνείες των κειμένων αλλά οικειοποιήσεις σκέψεων.

META . DATA: Eικαστική στήλη-συλλογή που συνεχίζει την αφήγηση μιας εικαστικής έκθεσης η οποία παρουσιάστηκε στην Αθήνα ή τον ελλαδικό χώρο πρόσφατα. META τα εγκαίνια της έκθεσης το aglimpseof συλλέγει τα αθέατα ΔΕΔΟΜΕΝΑ της. Αυτά τα δεδομένα μπορεί να είναι:
~ υλικό που δεν χρησιμοποιήθηκε στην έκθεση
~ νέα έργα που δημιουργήθηκαν ειδικά για τη META . DATA με βάση αυτό το αχρησιμοποίητο υλικό
~ γεγονότα που ενέπνευσαν τους καλλιτέχνες κοκ

Διεύθυνση: Δήμητρα Ιωάννου

All material contained within this site is copyrighted by the identified creator.

ISSN 2241-6366 Tόπος έκδοσης: Aθήνα.