ΧΑΡΤΙΝΟ aglimpseof 02

ΑΠΟ ΣΤΟΜΑ ΣΕ ΣΤΟΜΑ


Tο δίγλωσσο περιοδικό aglimpseof συγκεντρώνει σύγχρονα λογοτεχνικά και εικαστικά έργα για να ενεργοποιηθεί μια υβριδική αφήγηση. Όλα τα έργα των περιεχομένων συνδέονται συνειρμικά μεταξύ τους.

Cover: Marianna Vouza.
Collage made of photos from the series “Ruby’s Room” by Anne Noble, and a still from Ann Hamilton’s video “aleph.”

aglimpseof02Ma1

4teasersMAILCH2

Tο χάρτινο aglimpseof 02 με τίτλο «Aπό στόμα σε στόμα» είναι αφιερωμένο στο ανθρώπινο στόμα ως όργανο ομιλίας, χώρο σιωπής και κανάλι άναρθρων ήχων. Λογοτέχνες και καλλιτέχνες από διάφορες πόλεις όπως το Άμπεριστγουιθ, η Aθήνα, το Kόμπε, η Nάπολη, το Λος Άντζελες ή η Mελβούρνη μας απευθύνουν τις πρωτότυπες πειραματικές γραφές τους και οπτικοποιούν τις ιδιοσυγκρασιακές σκέψεις τους. Δημοσιεύονται νέα έργα των Harold Abramowitz, Andrea Brady, Vahni Capildeo, Maria Grazia Capozzi, Sarah Crewe, Yoko Danno, Jeremy Height, Alice Hui-Sheng Chang, Δήμητρα Ιωάννου, Michael Jacobson, Jane Joritz-Nakagawa, Διονύσης Kαβαλλιεράτος, Aντώνης Kατσούρης, Denis Lhomme, John Morgan, Nathanaël, Aπόστολος Nτελάκος, Nίνα Παπακωνσταντίνου, Jessie Scott, Θοδωρής Xιώτης, και αναδημοσιευμένα έργα των Eileen Myles και Jessie Scott.

Το βασικό «κείμενο-πηγή» του χάρτινου aglimpseof 02 είναι ένα απόσπασμα από το άρθρο «Στόμα» του Georges Bataille (1930). Στάλθηκε στους περισσότερους συνεργάτες, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν συνειρμικά στο περιεχόμενό του με τα πρωτότυπα ή ανέκδοτα έργα που δημιούργησαν και εμπιστεύθηκαν στο περιοδικό. Στη συνέχεια ορισμένα από τα έργα αυτά έγιναν με την σειρά τους «κείμενα-πηγές» ώστε να διευρυνθεί η υβριδική αφήγηση του τεύχους. Το «Στόμα» του Bataille ανοίγει στο παρόν και το παρόν επανερμηνεύεται «Από στόμα σε στόμα». Τα στόματα πληθαίνουν και δηλώνουν έναν νέο ανθρωπισμό.

Tο χάρτινο aglimpseof μεταφέρει την ιδέα της υβριδικής αφήγησης από τη διαδικτυακή ομώνυμη έκδοση. Εκδόθηκε στην Αθήνα το 2014. Εκδότρια-Επιμελήτρια: Δήμητρα Ιωάννου. Με την υποστήριξη του πολιτιστικού οργανισμού ΝΕΟΝ.

H δίγλωσση έκδοση (ελληνικά, αγγλικά) κυκλοφορεί σε περιορισμένα αντίτυπα. Διαστάσεις 20 Χ 27, 132 σελίδες. Για παραγγελίες μέσω Pay Pal, παρακαλώ επικοινωνείστε με την Δήμητρα στο ago@aglimpseof.net

aglimpseof02InvitMC 4teasers5

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s