ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΕΙ

To Mellon Se Diavazi 1

«Το μέλλον σε διαβάζει» είναι μια σειρά εργαστηρίων για την πειραματική γραφή με εισηγήτρια τη Δήμητρα Ιωάννου, επιμελήτρια της πλατφόρμας «aglimpseof.net». Ξεκίνησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2015, ως text lab, με στόχο να αποδεσμευθεί η γλώσσα από τα στεγανά του καλογραμμένου κειμένου και να παραχθούν σύγχρονα είδη κειμένων // εννοιολογικά, υβριδικά, φεμινιστικά, συνεργατικά κοκ //.

● Γιατί πειραματικής και όχι δημιουργικής γραφής;
Η Πειραματική Γραφή ξεπερνά και αποχαιρετά τις συμβάσεις του καλογραμμένου κειμένου για να δημιουργήσει καινοτόμα, προοδευτικά, ανοιχτά έργα.
H Πειραματική Γραφή ανήκει στις πρωτοπορίες. Δεν κατασκευάζει ευπώλητα βιβλία, αλλά έργα που κυριολεκτικά αλλάζουν τη ροή της λογοτεχνίας.
Η Πειραματική Γραφή επινοεί τη γλώσσα του σήμερα.
Η Πειραματική Γραφή αποδομεί όλα τα λογοτεχνικά είδη και όλες τις λογοτεχνικές φόρμες για να συνθέσει τους νέους υβριδισμούς της αφήγησης.
Η Πειραματική Γραφή ενεργοποιεί τον αναγνώστη προς πολλές κατευθύνσεις σε αντίθεση με τη δημιουργική γραφή, η οποία προτιμά να τον στρέφει σε μία κατεύθυνση.

● Σε ποιές/ποιούς απευθύνονται τα σεμινάρια;
Σε όσες και όσους αγαπάνε τους πειραματισμούς και θέλουν να εξελίξουν τη γραφή τους.
Ένα από τα πιο συναρπαστικά στοιχεία των εργαστηρίων είναι η αλληλεπίδραση και η ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα σε συμμετέχοντες με διαφορετικό background, όπως οι οπτικές τέχνες, η ανθρωπολογία, η δημοσιογραφία, η αρχιτεκτονική, ο κινηματογράφος.
Τα τμήματα είναι ολιγομελή.

Για κάθε διευκρίνιση παρακαλώ επικοινωνήστε στο info at aglimpseof.net

 

NEA

«Το Μέλλον σε διαβάζει» συνεργάζεται με το Queer Ink Lab για ένα workshop στα πλαίσια του Queer Words | Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 | 15:00-17:30 | Atopos CVC.

Η εκδήλωση Queer Words είναι μια ημερίδα με Workshop, Έκθεση κειμένων και poetry slam και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου / Δήμος Αθηναίων στην ενότητα #ΗΜεγάληΓιορτήτηςΑνάγνωσης , μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

https://www.facebook.com/events/959422987557036/967615800071088/?notif_t=plan_mall_activity&notif_id=1529575205456925

worskhop Queer Ink Lab

~~~~~~