ΤΥΠΟΣ/PRESS

2019 | Ο συγγραφέας και επιμελητής Θεόφιλος Τραμπούλης αναφέρεται στο A) GLIMPSE) OF) στα πλαίσια της έρευνάς του για τα περιοδικά σύγχρονης τέχνης της μεταπολίτευσης. «Το παρόν δοκίμιο σε μια συνοπτικότερη εκδοχή στα αγγλικά συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της έκθεσης The Same River Twice που διοργανώνεται από το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ και το NEW MUSEUM της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη».

Το διαδικτυακό περιοδικό a glimpse of απέκτησε πρόσφατα έντυπη εκδοχή και το τέταρτο τεύχος του θα εκδοθεί τον χειμώνα του 2019. Δημοσιεύοντας «έργα σύγχρονων συγγραφέων και καλλιτεχνών για να ενεργοποιήσει νέες αφηγήσεις για το τώρα», το a glimpse of ιδρύθηκε από την ποιήτρια Δήμητρα Ιωάννου με μια θεματική κατά κύριο λόγο γύρω από το σώμα και το σύστημα μνήμης και αισθήσεών του. Το περιοδικό αναπτύσσεται ως μια ελεύθερη ροή κειμένων, εικόνων και ήχων με ξεχωριστές ενότητες, όπως τα «Feministic series» ή οι «Αφηγήσεις σε εξέλιξη» οι οποίες, με τη συμμετοχή ποιητών όπως ο Αντώνης Κατσούρης και ο Θοδωρής Χιώτης, «περιλαμβάνουν υβριδικά έργα όπου διασταυρώνονται η βιογραφία και ημερολόγιο, ο φεμινισμός και η queer ταυτότητα, το θέατρο, τα μαθηματικά και οι τυποποιημένες γλώσσες, η αυτοβιογραφία και η ποίηση, οικειοποιήσεις του λυρικού ύφους, του ύφους του παραμυθιού και της New York School of Poetry, το σώμα και το ρίζωμα».

Το παραπάνω απόσπασμα δημοσιεύεται στο 4ο μέρος του άρθρου του εδώ:
https://avgi-anagnoseis.blogspot.com/2019/09/blog-post_29.html

*

The writer and translator Anna Moschovakis, who is also a longtime member of the publishing collective Ugly Duckling Presse and a co-founder of the art and community space Bushel, recommended A) GLIMPSE) OF) in her interview on the Creative Independent (2019).

Η συγγραφέας και μεταφράστρια Anna Moschovakis, η οποία είναι επίσης από τα ιδρυτικά μέλη της εκδοτικής κολλεκτίβας Ugly Duckling Presse και συν-ιδρύτρια του καλλιτεχνικού και κοινωτικού χώρου Bushel, συστήνει το A) GLIMPSE) OF) σε συνέντευξή της στο Creative Independent (2019).